Így csináld

Egyedi méretű vászonkép

Ha nem tudsz választani a meglévő méretek közül, kérhetsz egyedi méretezést is. Add meg, hogy mekkora vászonképet szeretnél és töltsd fel a képet. Ügyelj a kép felbontására

5.000Ft

Erre figyelj

Képminőség

Több tényező is meghatározza, hogy mitől lesz alkalmas egy fotó arra, hogy a vásznon is jól mutasson (mennyire éles, tiszta, milyen fényviszonyok között készült), de a legfontosabb a kép felbontása. Ökölszabályként elmondható, hogy 1000 pixel=kb. 30cm.

Mivel minden képet egyedileg ellenőrzünk, gyártás előtt fel fogjuk veled venni a kapcsolataot ha úgy érezzük a képminőség nem megfelelő.

1000px = 30cm

Mindent megcsinálunk

Különleges kérések

Ha extra nagy méretű (nagyobb, mint 140cm) képet szeretnél, esetleg több darabból állót vagy különleges formájút, bármilyen különleges kérésed van, azt itt tudod jelezni. Bármit meg tudunk csinálni amire egy fejlett nyomda képes és szeretjük a kihívásokat :)

Vakráma

A vakráma 2×3 cm-es fenyő lécből készült keret. A vakrámára ezután feszítjük fel a vásznat úgy, hogy az a keret oldalát is takarja, így a keret sem szemből, sem oldalról nem látszik. A vakráma miatt áll ki a kép a fal síkjából és ez adja meg a kép jellegét.

A keret 3cm vastag, így a vászonkép végül kb. 3,5cm-re fog elállni a faltól.
A vásznat gondosan, kézzel feszítjük fel a keretre. Ügyelünk arra, hogy nagyon feszesen és erősen rögzítsük a vásznat, mert a laza vászon csúnya és sérülékeny.

Vászon

380g/m2-es 0,5mm vastag valódi művészi vászon strukturált felülettel. Tökéletes fotóminőségű nyomattal. A nyomtatott felület pont annyira matt, mint egy igazi festmény. A vászon textúrája nem lesz zavaró, a végeredmény részletgazdag lesz, emiatt nem kell aggódnod. Fontos viszont megjegyezni, hogy a kész vászonkép színei –egyszerűen technológiai okok miatt- sosem fognak tökéletesen úgy kinézni mint a monitorodon. A vászonképben kellemesen fogsz csalódni, kicsit élénkebb és mélyebb színeket kapsz majd vissza. A vászon nedves ruhával tisztítható.

Fotók minősége és felbontása

Legalább mekkora felbontású fotó szükséges egy adott méretű vászonképhez? Erre pontos nincs szabály, de nagyjából az mondható, hogy legalább 1000pixel kell 30cm-hez. A rendszer is körülbelül erre az értékre (72dpi) van beállítva és jelezni fog, ha a javasoltnál kisebb felbontású képpel kezdenél dolgozni. Bármekkora fotót feltölthetsz, a döntés a tiéd, de tudomásul kell venned, hogy a végeredmény életlen és homályos lesz ha a méret és a felbontás nincs összhangban. Szintén nehéz lesz jó képet csinálni sötét vagy szemcsés fotóból. Aggódnod nem kell, minden képet egyedileg ellenőrzünk, és fel fogjuk venni veled a kapcsolatot ha úgy érezzük, hogy valami nem oké.

Kifutó

A laborban a kép elejét tudod megszerkeszteni. A keret oldalára  (ezt hívjuk kifutónak) a képet tükrözni fogjuk, így az nem marad fehér. Ha másmilyen kifutót szeretnél, jelezd rendelésnél a megjegyzés rovatban és megbeszéljük.

Akasztó

Minden képet akasztóval látunk el, így lesz használatra kész.

Fotók a Facebookról, Instagramról

Lehetőséged van közösségi oldalakról közvetlenül képeket válogatni. Sajnos mindkét alkalmazás meglehetősen lebutítja a képeket. Ha például közvetlenül instagramról töltesz fel képet (1035×1035 pixel), tudnod kell, hogy 30×30 cm-nél nagyobb vászonképen nem fog jól mutatni.