Sokféle méret és elrendezés

Tervezd meg

saját vászonképed

Így csináld

Vászonkép saját fotóból

Válassz egy elrendezést és képméretet!
A Testreszabás gombra kattintva egy olyan felületre jutsz, ahol feltöltheted és kedvedre alakíthatod fotódat.
Jó szórakozást! 🙂

Álló elrendezés

Fekvő elrendezés

Négyzetes elrendezés

Kérhetsz bármit

Egyedi méret

Ha szeretnél megadhatsz teljesen egyedi méreteket is, szinte bármit elkészítünk neked.
A kép mérete függ a fotó minőségétől. Kattints a gombra és tudj meg többet a szükséges felbontásról!

Info

Vakráma

A vakráma 2×3 cm-es fenyő lécből készült keret. Erre egy vastag kartonlapot erősítünk ami teljes merevséget ad a szerkezetnek és nem engedi, hogy a vászon később (pl. a kép tisztítása során) benyomódjon, így hosszú távon is tartós marad. A vakrámára ezután feszítjük fel a vásznat úgy, hogy az a keret oldalát is takarja, így a keret sem szemből, sem oldalról nem látszik. A vakráma miatt áll ki a kép a fal síkjából és ez adja meg a kép jellegét.

A keret 3cm vastag, így a vászonkép végül kb. 3,5cm-re fog elállni a faltól.
A vásznat gondosan, kézzel feszítjük fel a keretre. Ügyelünk arra, hogy nagyon feszesen és erősen rögzítsük a vásznat, mert a laza vászon csúnya és sérülékeny.

Vászon

A vászon textúrája nem lesz zavaró, a végeredmény részletgazdag lesz, emiatt nem kell aggódnod. Fontos viszont megjegyezni, hogy a kész vászonkép színei –egyszerűen technológiai okok miatt- sosem fognak tökéletesen úgy kinézni mint a monitorodon – hacsak nem egy nyomdaiparban használt ún. „színhelyes” monitorod van otthon. A vászonképben kellemesen fogsz csalódni, kicsit élénkebb és mélyebb színeket kapsz majd vissza. A vászon vízálló, nyugodtan lemoshatod akár tisztítószerrel is.

Fotók minősége és felbontása

Milyen felbontású fotó szükséges egy adott méretű vászonképhez? Erre pontos nincs szabály, hiszen a felbontás mellett fontos, hogy a fotó mennyire éles, milyen tiszta, milyen fényviszonyok között készült. Nagyjából az mondható, hogy legalább 1000pixel kell 30cm-hez. A rendszer is körülbelül erre az értékre (72dpi) van beállítva és jelezni fog, ha a javasoltnál kisebb felbontású képpel kezdenél dolgozni. Bármekkora fotót feltölthetsz, a döntés a tiéd, de tudnod kell, hogy a végeredmény életlen és homályos lesz ha a méret és a felbontás nincs összhangban. Szintén nehéz lesz jó képet csinálni sötét vagy szemcsés fotóból. Aggódnod nem kell, minden képet egyedileg ellenőrzünk, és fel fogjuk venni veled a kapcsolatot ha úgy érezzük, hogy valami nem oké.

Kifutó

A laborban a kép elejét tudod megszerkeszteni. A keret oldalára  (ezt hívjuk kifutónak) a képet tükrözni fogjuk, így az nem marad fehér. Ha másmilyen kifutót szeretnél, jelezd rendelésnél a megjegyzés rovatban és megbeszéljük.

Akasztó

Minden képet akasztóval látunk el, így lesz használatra kész.

Fotók a Facebookról, Instagramról

Lehetőséged van közösségi oldalakról közvetlenül képeket válogatni. Sajnos mindkét alkalmazás meglehetősen lebutítja a képeket. Ha például közvetlenül instagramról töltesz fel képet (1035×1035 pixel), tudnod kell, hogy 30×30 cm-nél nagyobb vászonképen nem fog jól mutatni.